Десислава Костадинова замени Екатерина Захариева в парламента

Desislava Kostadinova   Третата в листата на ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова положи клетва като народен представител от 13 МИР в 44-то Народно събарние. Костадинова замени Екатерина Захариева, която бе избрана за заместник министър-председател и министър на външните работи.
Десислава Костадинова бе народен представител и в предишния парламент. Тогава тя бе заместник-председател на Постоянната комисия по политиките на българите в чужбина и член на комисията по култура и медии.
Десислава Йорданова Костадинова – Гушева е на 37 годони, с висше образование. Завършила е „Международни икономически отношения“ в „Академията за икономически науки“ – Букурещ, Румъния. Там придобива също магистърски степени по специалностите „Мениджмънт“ и „Международен туризъм“. Завършила е основен курс по дипломация за аташета в Министерство на външните работи, както и „Енергийна дипломация“, „Публична дипломация“ и „Икономическа дипломация“.
Народен представител в 43-то Народно събрание, в което е заместник- председател на Комисията по политиките на българите в чужбина и е член на Комисията по култура и медии. Общински ръководител на ГЕРБ Пещера. Владее английски, немски и румънски език. Семейна, с едно дете.

Ангел Узунов