През тази година стартира рекултивацията на сметището

Smetishte_Vd   Темата с все повече разрастващото се депо за твърди битови отпадъци във Велинград стои на дневен ред и все още не разрешена. А сметището вече е на метри от последните застроени къщи в квартал „Каменица“. Ето защо община Велинград ще стартира дейности по рекултивиране на сметището за твърди битови отпадъци. Това съобщи на пресконференция кметът Костадин Коев. „Работи се и по изготвянето на конкретно пректо-предложението за тази реорганизация, което да бъде внесено за обсъждане в местния парламент. Факт, е че в момента сметището не е там, където трябва. С годините то се е разрастнало твърде много, като вече е завзело и много частни земи.Намеренията ни на първо време е да го съберем. Според нас на този етап боклука трябва да бъде в дерето“, заяви още Коев.
Костадин Коев се похвали и с това, че са постигнали споразумение с община Ракитово за изграждането на съвместна претоварна станция.
В предстоящите месеци ще бъде изменен и маршрутът на автомобилите за сметосъбиране. Причината са сигнали от жители на ул. „Генерал Гурко“. Те се жалват, че тежкотоварните камиони са разбили пътната настилка, тротоарите им, а вече имало и напукани стени на жилища от вибрациите. Затова администрацията ще изгради обходния маршрут, който е в края на града, съобщи градоначалникът.
Припомняме, че с решение на общинските съветници бяха отпуснати и допълнителни 200 000 лева за премахване на микросметища, разчистване на междуселски пътища, чистена на реки. С тези средства ще бъде ремонтиран и пътят до депото за твърди битови отпадъци, който от години е в окаяно състояние.

Ангел Узунов