ЖП гарата в Чепино става център на занаятите

Gara Chepino   Рушаща се спирка в квартал „Чепино“ става център на занаятите.

  Национална компания „Железопътна инфраструктура“ отдаде под наем 3 свои обекта публична държавна собственост. Сред тях попада и ЖП спирката във велинградския квартал „Чепино“. Стартират и ремонтните дейности по сградата и прилежащите й обекти.
От години сградата на ЖП спирка „Велинград – Юг“ в квартал Чепино е в окаяно състояние и с всеки изминал ден все повече се руши. Безсилни да се справят с проблема от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ взеха решение и отдадоха сградата под наем. Под наем ще се ползва и помещение от 61 кв. м. в магазия на жп спирката, което е за търговска дейност с хранителни стоки, алкохол, промишлени стоки, печатни и рекламни издания. Наемател вече има и за открита площ от 100 кв. м., част от площад с каменни плочи за сезонно поставяне на маси и елементи на градинско оборудване. Началната тръжна цена на наема бе 1001 лева без ДДС.
По неофициална информация интерес към сградата и прилежащите й обекти е проявил местен бизнесмен. Сега предстои пълен ремонт. Според търговци в района съвсем скоро рушащата се сграда ще се превърне в център на занаятите.
От железопътната компания отдадоха под наем и още няколко обекта, които обаче не са на територията на Велинград.

Ангел Узунов