Отсякоха незаконно 621 край Дорково

Sech_Dorkovo   Това е поредният случай на грубо посегателство над българската гора. Незаконната сеч е на метри от края на пътя водещ до крепостта „Цепина“ край село Дорково. Общият брой на отсечените дървета е 621.
Всички те били без позволително за сеч и немаркирани с контролни горски или общински марки. Горски инспектори установили незаконната сеч преди дни, след което е стартирала и проверка по случая от Регионалната дирекция по горите в Пазарджик. Лесничеите са видели повалени и разкроени на сортименти дървета.
Участъкът, в който е извършена незаконната сеч попада в границата на ДГС „Ракитово“. Затова и екипът ни потърси ръководството на стопанството за коментар. Временно изпълняващият длъжността директор на стопанството отказа среща сновинарския екип на Телекабел ТВ.
Многократните ни опити да разговаряме с директорът на Регионалното управление по горите инж. Владимир Влахов също останаха без резултат. По неофициална информация проверката по случая продължава. От РДГ вече са съставили 5 акта по Закона за горите. Четири от актовете са на длъжностно лице. Намерените на място дървета са превозени за съхранение в Държавно горско стопанство „Ракитово“.
Въпросът „Кой“ е актуален и в този случай, тъй като за сега няма информация за извършителят на поредното грубо деяние в българската гора.
Екипът ни продължава да следи развитието по темата.

Ангел Узунов