Иван Ганев е сред „Достойните българи на родината“!

Ivan Ganev    През месец март в град София се състоя 15-та церемония по връчване наградата на в. 24 часа – „Достойните българи на родината“. За пореден път бяха отличени обикновени хора с големи сърца, спасявали човешки животи, помагали безкористно на българи в нужда, направили ДОБРО.
Сред сънародниците, получили гордото звание, тази година бе и ученикът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Велинград – Иван Ганев, който спаси от сигурна смърт непознато момче, паднало от колелото си. Единадесетокласникът получи наградата си от инж. Николай Михайлов, председател на УС на „Трейс груп Холд“, който определи постъпката на нашия ученик като връщане на вярата в доброто.
И ние, учителите и съучениците на Иван, се гордеем с достойното му поведение и адекватна реакция в труден момент. Пожелаваме му и занапред все така да отстоява благородни каузи, да проявява храброст и да дарява радост на околните и на себе си. Всеки един от нас има какво да даде на света и точно за това сме родени, а хората като Иван ни карат да се гордеем с направеното добро и хубавите неща, които трябва да се показват. Не ни трябват слова, за да видим уроците на достойните българи и да се докоснем до човещината на добрите хора.

Благодарим ти, Иване!

Илияна Гагова
ст. учител по БЕЛ